Kultúra

Rangos német fesztiválon Pintér Béla és Társulata

A Theater der Welt nemzetközi színházi fesztiválon A Démon gyermekei című produkció szerepel.

Tavaszi vendégszereplésük után ismét Németországban lép fel Pintér Béla és Társulata, amely ezúttal Európa egyik legfontosabb színházi fórumán, a Theater der Welt nemzetközi színházi fesztiválon mutatja be A Démon gyermekei című produkciót. Áprilisban és májusban A soha vissza nem térő című előadást láthatta a német közönség. A sikeres fellépés során újabb meghívást kapott a darab Stuttgartba.

Július 8. és 10. között A Démon gyermekei debütál a német publikum előtt. Az előadás tavaly májusban Nancyban, a Festival Passages-on szerepelt először külföldi közönség előtt, most Mülheimben a Theater der Welt keretén belül három alkalommal lesz látható. A Társulat már korábban, 2005-ben a Parasztoperával is fellépett a mindig más német városban megrendezett nagyszabású színházi fesztiválon.

A szegedi Thealter Fesztiválon július 17-én először vendégszerepel a Társulat legújabb produkciója, a Szutyok. A márciusban bemutatott előadás már több meghívást is kapott, szeptemberben a Debreceni Alternatív Színházi Szemlén, majd Nyitrán, a Festival Divadelnán láthatja a közönség.

A Vidor Fesztiválra idén két produkcióval érkezik a Társulat. A nyíregyházi rendezvény augusztus 27-én az Árva csillag című darabbal nyitja meg, majd szeptember 3-án a Szutyokkal zárja a fesztivált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik