Kultúra

Török Ferenc Isztambulban forgat

A holland Johanna ter Steege lesz a főszereplő a Moszkva tér rendezőjének új filmjében.

Isztambul lesz a címe Török Ferenc negyedik játékfilmjének, melynek forgatása július 12-én indul a címadó török városban. Az egzotikus helyszínen nemzetközi stábbal és színészgárdával dolgozik majd a rendező – adta hírül a filmhu.

A magyar-török-holland-ír koprodukcióban készülő film középpontjában egy ötvenes nő áll, akit elhagy a férje egyik tanítványáért. Miután megszökik a kórházból, egy hirtelen ötlettől vezérelve kiáll stoppolni az országútra, s véletlenek hosszú sora után végül Isztambulban köt ki. Kamasz fia közben a nyomába ered. A film alapvető kérdésfeltevése: valóban beteg-e az az ember, akit a környezete annak vél? Vajon hozhat-e szabad döntéseket egy ember a családi kötöttségek ellenében? Van-e joga bárkinek, a saját egóját más rovására kiteljesíteni? – olvasható a szinopszisban.

A főszerepet a holland Johanna ter Steege alakítja, aki korábban több magyar filmben is szerepelt (Találkozás Vénusszal, Édes Emma, drága Böbe). Partnerei olyan ifjú magyar színészek lesznek, mint Tenki Réka, Varga Norbert, de szerepel a filmben Lukáts Andor, Bánfalvi Eszter, Anger Zsolt, Fullajtár Andrea és Kútvölgyi Erzsébet is. A színészgárda nemzetközi részét a török Yavul Bingöl, és a 2007-es ír Shooting Star Padraic Delaney adja.

AJÁNLOTT LINKEK:
A filmhu cikke

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik