Kultúra

Vidor Fesztivál: tizennégy színházi előadás a versenyprogramban

Véglegesítették a szervezők a Vidor Fesztivál színházi versenyprogramját: a nyíregyházi mustrán augusztus 27. és szeptember 4. között tizennégy előadást láthat a közönség - közölte

Kojsza Linda, a Móricz Zsigmond Színház sajtóreferensének tájékoztatója alapján.

Az Európa-hírű fesztiválon a hazai színházak műsorán szereplő, legsikeresebbnek tartott vidám darabok közül hetet a nagyszínpadon, hetet pedig a kamaraszínpadon játszanak majd a fellépő művészek – mondta a rendező nyírségi társulat kommunikációért felelős munkatársa. A nagyszínpadon láthatja a fesztivál közönsége a budapesti Katona József Színház előadásában Marivaux A szerelem diadala című vígjátékát, a Vígszínház Molnár Ferenc két egyfelvonásosával, az Egy, kettő, három és Az ibolya című darabokkal versenyez.

Az Örkény Színház az Aki Kaurismäki filmje alapján készült Bohémélettel szerepel, az Új Színház szintén egy Molnár Ferenc-vígjátékkal, A hattyúval érkezik, míg Pintér Béla és Társulata az Árva csillag című produkciót hozza Nyíregyházára.

A budapesti társulatok mellett a Veszprémi Petőfi Színház A bugyogó, míg az Egri Gárdonyi Géza Színház a Csörgess meg! című darabot játssza a fesztiválon. A nyíregyházi Krúdy Gyula Kamaraszínpadon a budapesti Thália Színház a Beszélő fejek II., a Manna Produkció a Kicsi nyuszi hopp hopp, a Káosz Katonái Hidat Vernek társulat a Nyuszilány – avagy Cosmo Polly és aki mögötte van, a Centrál Színház a Guppi, Pintér Béla és Társulata pedig a Szutyok című produkcióval lép fel.

Hal a zacskóban címmel közös produkcióval érkezik a fesztiválra a szegedi Mobil Front Műhely és a Szegedi Nemzeti Színház, a budapesti Sanyi és Aranka Színház, valamint a PanoDrama társulat közös előadásaként pediga Tiszta viccet láthatja a közönség.

Kojsza Linda hozzátette: a nyíregyházi Vidor Fesztivál programja, amelyben több mint négyszáz rendezvény szerepel – köztük egy ingyenes koncertsorozatot is, amelyen világhírű előadók lépnek majd fel – augusztus elején válik véglegessé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik