Kultúra

Hétvégi programok a Velencei-tónál

A hétvégén rendezik meg első alkalommal a Velencei-tó átúszást, és a hétvégén több száz VW Bogár lepi el a gárdonyi tópartot.

Tizenkilencedszer lepik el VW Bogarak a Velencei-tavat. Vasárnapig több száz legendás kisautót lehet megcsodálni a gárdonyi Sport Beachen. A hagyományoknak megfelelően az autótulajdonosoknak nemes vetélkedőt, az érdeklődőknek pedig izgalmas és látványos időtöltést ígér a bogaras találkozó.

A kisautók pénteken gyülekeztek, de a rendezvény főnapja a szombat. 14 órakor indul a tó körüli felvonulás, éjszaka pedig az idén először fáklyákkal kijelölt pályán rendezik meg az ügyességi versenyt. De lesz még Bogaras Retro és Karaoke Buli, csocsó-bajnokság és sör-virsli verseny is.

Öt év óta először ismét megjelentek a határon túli résztvevők, a gazdasági válság ellenére az idén a Felvidékről is érkeznek Bogarasok – mondta a Független Hírügynökségnek Bálint György, a program szervezője.

Az idén először rendezik meg a Velencei-tó átúszást. A verseny a Balaton-átúszás hivatalos előversenye. Az úszóeseményre Velencén, az Északi-strandon lehet nevezni.Két távon, 1500 és 3000 méteren indulhatnak a résztvevők. Nevezni a helyszínen 8:30-tól 13:45-ig lehet. A futamokat reggel 9-től délután 2-ig indítják.

A hűvös idő miatt egy hete elhalasztották a versenyt, most azonban 30 fokos hőmérsékletre és 25-26 fokos vízre lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik