Kultúra

A Suicidal Tendencies a West Balkánban

Július 6-án a West Balkánban lép fel a hardcore és a metál történetében egyaránt fontos szerepet játszó Suicidal Tendencies.

A Los Angeles-i együttes 1981-ben alakult, és a hardcore felől nyitott a thrash metal irányába, ezzel a crossover metal egyik meghatározó csapatává vált.

A későbbiekben a funkkal is flörtölő banda egyetlen eredeti tagja ma Mike Muir frontember, de az 1987 óta mellette álló Mike Clark gitáros is meghatározó alakja a Suicidal Tendenciesnek. Kettejük oldalán az évek során számos illusztris figura zenélt a jelenleg a Metallicában játszó Robert Trujillo basszusgitárostól a Guns n’ Rosesban és a Nine Inch Nailsben is megfordult Josh Freese doboson keresztül Rocky George gitárosig, aki most a Fishbone tagja.

A Suicidal Tendencies utoljára 2000-ben adott ki lemezt, és évekig nem is koncertezett, idén azonban az ígéret szerint új albumot készít, jelenleg pedig Európában turnézik. A budapesti koncertre – amelynek előzenekara a francia Inspector Cluzo lesz – elővételben 2900, a fellépés napján 3500 forint a belépő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik