rap
Kultúra

Zsűritag is lehetett volna az idei győztes

Megtartották hazánk legnépszerűbb improvizatív rap versenyét, az It's Rite! Freestyle Battle-t.

A versenyt 2005 óta már ötödik alkalommal rendezték meg idén nyáron. Június 26-án, a balatonalmádi It’s Rite! Summer Jam résztvevői a helyszínen húztak egy témát, amiről 45 másodpercben kellett rappelniük, közben „megszólítva” az ellenfelüket, és természetesen a közönséget is.

A 25 éves Tamás, MC nevén „Indiana” elmondása szerint a helyszíni szövegalkotáshoz komoly koncentráció kell és speciális memória, ahol a rím- és szinonimapárok elraktározódnak – amíg az előadó elmond egy mondatot, figyelmét megosztva innen keresi ki a következőt.

A közös rappelés és versenyzés azonban nem csak az önkifejezésről szól, hanem legalább ennyire a közösségről és a barátságokról – vallja Firmánszky Györk, „Maistro MC”. A 18 éves Borsod megyei fiú a haveroktól – többek között Indiánától – leste el a műfaj trükkjeit. Az idei It’s Rite! versenyen bejutott a döntőbe, ahol éppen a címvédő bajnok ejtette ki.

A 22 éves Snow MC, azaz Peti, a legutóbbi verseny győzteseként akár a zsűribe is beülhetett volna, de ő úgy döntött, inkább újból megméretteti magát. Nem számított rá, de ismét győzött, és ő vihette haza a 250 ezer forintos fődíjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik