Kultúra

Nem szűnik meg a PANKK

A pénzek zárolása nem jelenti a támogatások megvonását a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerint.

Az elsőlemezes zenekarokat, előadókat támogató PANKKK pályázatai fedezetének zárolása sem jelenti azt, hogy megvonnák a támogatást – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kulturális államtitkársága szerdán.

Berta András, a PANKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) programigazgatója kedden arról tájékoztatott, hogy a PANKK-programiroda – tevékenységéhez szükséges anyagi háttér hiányában – július 1-től határozatlan ideig szünetelteti tevékenységét.

A NEFMI szerdai közleményében az áll, hogy a programra biztosított 40 millió forint felhasználásának határideje június 30. volt, ezért a PANKK-ot lebonyolító Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus március 2-án kérvényezte a határidő módosítását. A kulturális államtitkárság szerint a dátummódosítás május végéig tartó engedélyezési eljárása az új kormány hatáskörébe került, és a tárca átadás-átvételi csomagjában várja a végső engedélyező aláírást.

A PANKKK Programiroda szerint számos hazai és külföldi projekt és az őszi-téli klubszezonban havi 150 vidéki rendezvény maradhat el a kényszerű leállás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik