Kultúra

Megkezdődött a VOLT fesztivál

A magyar rocklegendák napját tartják szerdán este a 18. soproni VOLT fesztivál hivatalos nyitónapján.
Kapcsolódó cikkek

A nagyszínpadon lép fel a Deák Bill Blues Band, 30 éves jubileumi koncertjét tartja Edda, zenél a 48 éves Omega és a 21 éve alakult Tankcsapda.

A fesztiválozók ezrei már a déli órákban gyülekezni kezdtek a helyszínen, a soproni Lővér kempingben. A bérletesek – mintegy hat-hét ezer ember – már a keddi nulladik napon birtokba vették a fesztivált.

Az elmúlt napokban 1500-an tettek azért, hogy minden rendben legyen a szerda délutáni kezdetig. A négynapos fesztivál alatt a nagyszínpadon számos világsztár előadó, köztük a Massive Attack, a Prodigy, Billy Idol, a Kruder @ Dorfmeister és a Datarock lép fel. A több mint kétszáz fellépőt felvonultató program hazai résztvevői között lesz Ákos, továbbá a soproni közönségtől szombaton búcsúzó Kispál és a Borz.

A VOLT-ion az idén ismét lesznek színházi előadások, gyermekműsorok és kiállítások. A fesztivál alatt Ef Zámbó István festőművész és csapata látványstúdiót épít fel és számos használati eszközt alakít át műtárgyakká. Az így születő alkotásokat a vatera online aukciós oldalon árverezik el, és a bevételt az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

A VOLT fesztivál a Magyar Turizmus Zrt. szerint hazánk legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei eseménye. Tavaly négy nap alatt mintegy 87-88 ezer látogató volt a rendezvényen, tehát a városlakók száma megduplázódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik