Kultúra

Hitler in Hollywood – világpremier Karlovy Varyban

A mozi világában nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért Kristályglóbusz-díjat kap az idei Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon Nyikita Mihalkov.

A 64 éves orosz filmrendező mellett a Cseh Köztársaságban élő szlovák származású, 75 esztendős Juraj Herz filmrendező is a díjazottak között szerepe – jelentették be a július 2. és 10. között zajló 45. filmmustra szervezői.

Idén Jude Law is ellátogat Karlovy Varyba: a 37 éves brit színész a fesztivál elnökének díját kapja meg. A szervezők jelenleg egy másik filmsztár érkezéséről is tárgyalnak, akinek nevét egyelőre nem árulták el.

Az idei fesztivál versenyprogramjában 180 nagyjátékfilm szerepel, ebből tizenkét film indul a fesztivál legfőbb, nagyjátékfilmeket felvonultató versenyén és 16 alkotás a dokumentumfilmek kategóriájában. A világpremierek egyike pedig a Hitler in Hollywood (Hitler Hollywoodban) című dokumentarista jellegű kitalált thriller lesz.

A fesztivál nyitófilmje a Crazy Heart (Őrült szív) című alkotás cseh premierje lesz, amely az elsőfilmes amerikai rendező Scott Cooper munkáját dicséri és amelynek főszerepét, a karrierje végén lévő country énekest, Jeff Bridges alakítja. A színész az Oscar- és a Golden Globe-díjat is elnyerte ezzel az alakításával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik