Kultúra

Mészáros Márta Kéthly-filmje a Moszkvai Filmfesztiválon

A versenyprogramban Mészáros Márta Kéthly Annáról szóló, az Utolsó jelentés Annáról című filmje is szerepel.

Claude Lelouch életműdíjának átadásával, valamint Egy nő és a férfiak című filmjének vetítésével indult június 17-én a 32. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál. A fesztivál rendezői szerint a versenyprogram filmjeinek rendezői között Mészáros Márta neve a legismertebb. A Szent György-díjért versenyző alkotásokat június 26-ig vetítik, Mészáros Márta alkotását jövő kedden mutatják be.

Két másik, magyar részvétellel készült koprodukció is szerepel a versenyben: Pejó Róbert Látogatás című thrillere, amely elnyerte a legutóbbi filmszemle rendezői díját, valamint a szerb-szlovén-francia-magyar koprodukcióban készült Besa – Az adott szó, amelyet Srdjan Karanovic rendezett.
Az orosz program keretében vetítik Nyikita Mihalkov Csalóka napfény 2 című alkotását is, amelyet már Cannes-ban is bemutattak. A fesztiválon lesz szovjet háborús filmes, Luc Besson-, Claude Chabrol-, Sergio Leone- és Akira Kuroszava-retrospektív is.

A Moszkvai Filmfesztivál Szent György-díját nemzetközi zsűri ítéli oda, amelynek elnöke Luc Besson. A francia rendező Adél valószínűtlen kalandjai című alkotásával zárul a fesztivál.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik