Kultúra

Buli a tető nélküli moziban

Az egykori Szikra/Metro moziban nu discóval egybekötött tánc- és divatperformanszok, vetítések lesznek szombat este.

A Múzeumok Éjszakája nem hivatalos afterpartyijának, a Lux party & show elnevezésű összművészeti bulijának egyik különlegessége a helyszíne. A volt Szikra mozi a Teréz körút 62-ben, a Nyugatival szemben Budapest egyetlen nyitható tetejű mozija, és évek óta üresen áll. Ha szombaton nem esik az eső, egy rendezvénynek köszönhetően újra megnyílhat a teteje.

A szombat este kinyitó épületben mozitörténeti fotókiállítást láthatunk Rekviem a budapesti mozikért címmel. 20-22 óráig Csillagmozi lesz, válogatás a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak vizsgamunkáiból.

Este 11-től nu school party kezdődik, amely egészen reggelig tart. A bulin Suhaid (Bomb The Jazz), Crimson (Lick the Click!, ikz), Chrom (Lick the Click!, ikz), Total Carlos (Girls & Mathematics), Grabowsky (Microboogie), Splatter (Küss Mich) lép fel.

Az évek óta használaton kívüli épület állapota erősen romlik, de még helyreállítható. Szeptembertől alternatív művészeti központ nyílhat a helyen.

A bulira a belépő 1000 forint, de Múzeumok Éjszakája-karszalaggal a party előtti programok ingyen látogathatóak. Aki pedig csillogó, ragyogó öltözékben érkezik, a ház vendége lesz egy italra.

Ajánlott cikk:
Újra elhúzzák a Metro mozi tetejét (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik