Kultúra

Best of Diploma 2010

A Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatóinak munkáiból a Múzeumok Éjszakája napján nyílik kiállítás.

Immáron hagyomány a Magyar Képzőművészeti Egyetem életében, hogy a legkiemelkedőbb végzőseinek diplomamunkáiból tárlatot szervez. A festő, szobrász, képgrafikus, tervezőgrafikus és intermédia szakos hallgatók alkotásaiból egy külső és belső szakemberekből álló zsűri válogat.

A Best of Diploma kiállítást az egyetem legfontosabb tárlatának is szokás nevezni, hiszen sokak pályája itt indul útnak, ráadásul a kiállítás idején rengeteg galériatulajdonos is megismerkedik a fiatal művészek munkáival.

A Best of Diploma 2010 kiállítást a Magyar Képzőművészeti Egyetem idén a Múzeumok Éjszakájának napján, 2010. június 19-én 17 órakor nyitja meg. Az este folyamán a már korábban elindított „Művészek, ugyanarról másképp” sorozat keretében Keresztes Ildikó énekes, Tornyi Ildikó színművész és Varga Kinga táncművész fognak tárlatot vezetni az egyetem tanáraival közösen, új megvilágításba helyezve a kortárs művészetet.

A tárlat 2010. június 19 – július 21. között tekinthető meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében és Aulájában, hétfőtől péntekig 10-18 óra és szombat 10-13 óra között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik