Kultúra

Tony-díjak: Scarlett Johansson és Denzel Washington a legjobbak

64. alkalommal osztották ki a legrangosabb színházi díjat, Catherine Zeta-Jones is a díjazottak között.

Scarlett Johansson a Pillantás a hídról című Arthur Miller drámában nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést. A 25 éves színésznő elmondása szerint kislánykora óta a Broadway-ra vágyott, és álma most valóra vált.

Denzel Washington két nyolcvanas évekbeli sikerdarab feldolgozásában is szerepelt idén a Broadway színpadán: egy 1987-es Tony-díjas drámában, a Fences-ben, és az Őrült nők ketrecének új változatában. Teljesítményéért a legjobb színésznek járó elismerést kapta, és a két darab is győzött a legjobb felújítás és a legjobb musicalfelújítás kategóriákban.

Az Oscar-díjas Catherine Zeta-Jones Broadway debütálása igen jól sikerült: a legjobb musical színésznő díját kapta Stephen Sondheim Kis éji zene című 1973-as zenés darabjának felújításában domborított előadásáért.

A legjobb színdarab a Mark Rothko festő életét feldolgozó Red, a legjobb musical pedig az ötvenes években játszódó Memphis lett. Utóbbi az első fehér lemezlovas történetét meséli el, aki fekete zenét játszott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik