Kultúra

Két magyar film Skóciában

Pacskovszky József A vágyakozás napjai című játékfilmje és Csukás Sándor első rendezése, a Születésnap is bemutatkozik a szerdán kezdődő 64. Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Magyar Filmunió hétfői tájékoztatása szerint a 36 ország részvételével megrendezendő fesztiválon lesz Pacskovszky József legutóbbi filmjének brit premierje, melyre a rendező jelenlétében kerül sor csütörtök este. A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott A vágyakozás napjai című játékfilm magyar-francia koprodukcióban, a Film-Art stúdióban készült.

A vágyakozás napjai Edinburghban a Director’s Showcase című válogatás 14 filmje között lesz látható, mely elismert rendezők új alkotásait, a “jövő klasszikusait” tűzi műsorra – olvasható az összegzésben.

A nagyszabású filmfesztivál egy magyar világpremiert is tartogat: Csukás Sándor operatőr első rendezése, a Születésnap című rövidfilm Edinburghban lesz látható először. A 10 perces, gyerekszereplőkkel forgatott alkotás szintén a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik