Kultúra

Legendás sztárok adnak koncertet hétvégén a Népstadion kertben

Animals, Omega, Deep Purple, Kool and the Gang, Blood Sweat and Tears, Korál, Karthago, Rice és még sokan mások lépnek fel hétvégén.

Többszázmillió eladott lemez és a világ legismertebb és legkedveltebb slágerei jellemzik a pályafutását azoknak a legendás zenekaroknak, amelyekből egy nagy csokrot vonultat fel egyetlen hétvége alatt a Sziget Szervezőiroda rend ezvénye.

Az első nyári hétvégén, június 4-5-én a Puskás Ferenc Stadion kertjében fellép – mások mellett – a világ legismertebb gitár-riffjét, a Smoke on the Water nyitányát is jegyző Deep Purple, az ismét Eric Burdonnel muzsikáló Animals, a funky zene koronázatlan királya, a Kool and the Gang, a fúvós-rock legfontosabb együttese, a Blood Sweat and Tears vagy a brit blues “atyja”-ként aposztrofált John Mayall is.

A hazai sorban pedig ott lesz a magyar rocktörténet egyik legjelentősebb és Európában legismertebb rockzenekara, az Omega, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb rockegyüttese, a Korál, valamint a kilencvenes évek kétségkívül legnépszerűbb és legfanatikusabb rajongótáborral rendelkező popsztárja, Ákos, aki idei egyetlen budapesti koncertjét itt adja majd.

A StarGarden azonban nem “csupán” a legendák fesztiválja, de egy kulináris fieszta is egyben. Kortyolhatjuk például hazai borvidékek legnevesebb borkészítőinek italait, mintahog y a legjobb hazai pálinkák is képviseltetik magukat ezen a két napon. A gasztro-kínálatában a borokhoz illő kézműves sajtokat is majszolhatjuk, s ízelítőt kaphatunk a hazai mangalica és szürkemarha-kínálatból, az ínycsiklandozó falatok közül nem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi sonkák és kolbászok sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik