Kultúra

Sting világkörüli turnén – filharmonikus zenekarral

Megkezdte új világkörüli turnéját Sting, aki dalait ezúttal a Londoni Királyi Filharmonikus Koncertzenekarral adja elő.

A Symphonicity (szójáték a Police 1983-as, Grammy-díjas Synchronicity című lemezével) nevet viselő turné első állomása szerdán este a kanadai Vancouver volt, az előadott számok között szerepelt az Englishman In New York, a Roxanne, a Russians, az Every Breath You Take és a Fragile is.

Az 58 éves Sting a koncert előtt egy interjúban kiemelte: általában nem kedveli a szimfonikus zenekarral vegyített popzenét, mert az legtöbbször a zenészek és a közönség számára egyaránt unalmas. Mint mondta, véleménye akkor módosult a rock, valamint a fuvola és a hárfa keveréséről, amikor lehetősége nyílt a legjobb klasszikus zenészekkel együttdolgozni. A zenész 2008-ban a Chicagói Szimfonikusokkal, idén januárban pedig a philadelphiai nagyzenekarral lépett fel.

A vancouveri közönség mindenesetre nem unatkozott, és még három órányi zenélés, valamint három ráadás után sem akarta Stinget leengedni a színpadról. Az előadó utoljára végül egy szál gitárral tért vissza és adott elő még egy számot. A turné ősszel érkezik Európába, ahol 23 alkalommal, november 5-én például a bécsi Stadthalléban lépnek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik