Kultúra

A Gipsy Kings alapítója a Gödörben

Május 31. óta a tart a Gödörben a IV. Athe Sam! Roma Összművészeti Fesztivál. Június 4-én a Gipsy Kings alapítója zenél a rendezvényen.

Jahloul Bhouchikhi, becenevén Chico algériai és marokkói felmenőkkel rendelkezik, és évtizedek óta zenél. A Gipsy Kingst a nyolcvanas években alapította, és társszerzője volt a csapat több nagy slágerének, 1991-ben azonban a menedzserrel megromlott viszonya miatt kilépett, és új zenekart indított Chico and the Gypsies néven.

Az új együttest ugyancsak hamar sikerre vitte: 1994-ben például már az UNESCO által szervezett ünnepi koncerten játszottak Oslóban az arab-izraeli békeszerződés első évfordulója alkalmából. Ez az esemény azért is jelentős volt az életében, mert a következő évben a szervezet békenagykövetévé választotta.

A Chico and the Gypsies utoljára 14 éve játszott Magyarországon, de mostani koncertjük nemcsak ezért lesz különleges, hanem azért is, mert általában nagy sportcsarnokokban zenélnek világszerte, nálunk viszont egy klubbulit adnak. A fellépésre elővételben 5000, a helyszínen 6000 forintba kerül a jegy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik