Kultúra

Nyilvános Michael Jackson végrendelete

Michael Jackson édesanyjára, gyerekeire és alapítványokra hagyta vagyonát – derült ki a sztár nyilvánosságra került végrendeletéből.

A dokumentumot a News of the World közölte le. Eszerint Jackson vagyonának 40 százalékát édesanyjára hagyta, újabb 40 százalékot gyerekei közt osztott szét, a maradékot pedig jótékony célra ajánlotta fel.

A végrendeletből az is kiderül, hogy édesanyja halála után az ő része is a gyerekekre száll, ők azonban 21 éves korukig csak havi járadékot kapnak, ezután további összegekhez juthatnak, majd 30 évesen örökségük egyharmadát, 35 évesen a felét, 40 évesen pedig teljes egészét szabadon kezelhetik.

Bár Jacksonnak sok volt az adóssága, hagyatéka kezelői halála óta több üzletet kötöttek, így pillanatnyilag a számítások szerint 99 millió dollár jár a sztár édesanyjának, és 33-33 millió jutna a gyerekeknek – mire azonban ők felvehetik a pénz teljes egészét, ebből már több mint egymilliárd dollár is lehet.

A családtagok és ismerősök közül a hírek szerint sokan felháborodással fogadták a végrendeletet, részben azért, mert kimaradtak belőle, részben pedig azért, mert állítólag sok benne az elgépelés, ezért nem értik azt sem, hogyan írhatta alá Jacko.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik