Kultúra

Jeles közéleti személyiségek a bukaresti Hungária Bálon

A romániai magyar közösség tagjai és a média képviselői egyaránt részt vettek a hétvégén Bukarestben a magyar nagykövetség redezvényén.

A bukaresti tiszti kaszinó (Cercul Militar) épületében tartott színpompás rendezvényen többek között a bukaresti diplomáciai testület számos tagja, így kilenc nagykövet és házastársa, akárcsak a nagy multú Ghica és Sturdza hercegi család több leszármazottja, a romániai magyar közösség számos magas rangú képviselője is jelen volt polgármesterekkel és romániai magyar üzletemberekkel együtt.

A jótékonysági eseményt a vicei Bástya Egyesület által működtetett szórványkollégium megsegítésére szervezték. A rendezők meghívták a romániai szórványvidékről azokat a tanárokat és a magyar közösségért dolgozó embereket is, akik mindennapi munkájukkal járulnak hozzá a magyarság identitástudatának fennmaradásához.

A másik cél az volt, hogy a bál közönségének megmutassák a romániai magyar kultúra egy szeletét. Ennek szellemében meghívták a temesvári Bokréta együttest, a sepsiszentgyörgyi Háromszék táncegyüttest, a jelenlévőket a kézdivásárhelyi Inox zenekar szórakoztatta.

Mivel az esemény fő partnere a Bukaresti Operett Színház volt, annak társulata magyar operettdalokat adott elő, tánckara pedig nyitótáncként palotást járt. A népszerű sepsiszentgyörgyi énekesnő, Dancs Annamari volt az egyik fő primadonna.

Az eseményen hat romániai televízió és a Duna televízió forgatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik