Kultúra

A Csörgess meg! nyerte a Rivalda Fesztivált

A Thália Színház május 7-18-ig adott otthont a Rivalda Fesztiválnak, amely a vidéki színházak legjobb előadásaiból mutatott be egy csokorra valót.

Budai Katalin kritikus, a Rivalda Fesztivál háromtagú zsűrijének egyik tagja elmondta: bár a tizenhárom előadás közül több favoritjuk is volt, végül az egri Gárdonyi Géza Színház Csörgess meg! című mobilrevüjét találták a legjobbnak. „Ebben a világban aztán mindenki otthon van: a színpadi valóság teljesen összeér az élettel”, a „mulatságosság” és a szomorúság mégis egy hossznyival túlnyúlik a rögvalóságon – fejtette ki a zsűri véleményét a Máté Gábor által rendezett előadásról.

Ötvös András, a Csörgess meg!-ben szereplő színész elmondta, hogy a darab hatalmas közönségsikerét az együttgondolkodás, az improvizálás hozta létre csupán egyetlen szóból, a mobiltelefonból.

A legjobb női szereplőnek járó díjat Tarsoly Krisztina nyerte el a Békés Megyei Jókai Színház Edith és Marlene című előadásának Edith Piafjáért.

A békéscsabaiak két díjnak is örülhettek, hiszen az internetes közönségszavazáson is az ő előadásuk kapta a legtöbb voksot.
A legjobb férfi szereplő címét ezúttal a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze, Kiss Ernő kapta a Revizor polgármesterének alakításáért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik