Kultúra

A Tündérkirálynő és a Színészkirály

Tündérkirálynő és színészkirály címmel nyílt kiállítás Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán életéről, művészetéről a herendi porcelánmúzeumban szerdán.

Mintegy száz fotó – nagyrészt Keleti Éva és Módos Gábor fotóművészek alkotásai – idézik meg a művészpár, Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán szerepeit és magánéletét, de a színésznő több színpadi és filmbeli jelmeze és színházi öltözőasztala, tükre is látható tárlaton.

Megfejthetetlen a titka – mondta a megnyitón a nagy művésznőről a pályatárs, Piros Ildikó színművész. “Köszönjük hogy volt ilyen színésznőnk, egy világnagyság, aki évtizedekig elvarázsolt bennünket játszótársakat és a közönséget”.

Szigethy Gábor író, rendező – Ruttkai Éva lányának, Gábor Júliának a férje – Latinovits Zoltánt, a “varázslatos, elbűvölő és szuggesztív erejű” színészt méltatta. “Tekintetével embereket tudott megmozdítani, mondta róla.

Mindkettőjüknek “fantasztikus szeme, tekintete” volt – mondta az író, megjegyezve: szeretnék azt hinni feleségével, hogy ennek a kiállításnak is olyan atmoszférája, légköre van, hogy aki megnézi, az megérzi azt is, “milyen volt a két színész, hogyan néztek szembe a világgal, s milyenek voltak a magánéletükben.”

A kiállítás június 16-ig lesz látható Herenden.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik