Kultúra

14 darab versenyez az idei POSZT-on

Tizenkét társulat tizennégy produkciója versenyez a színházi szakma legjelentősebb éves találkozóján.

Az idei, jubileumi X. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) június 3. és 12. között, az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva rendezik meg.

A versenyprogramot Fáy Miklós újságíró, kritikus válogatta össze. A négy budapesti, öt vidéki és három határon túli színház tizennégy produkciójának 23 előadása között szerepel többek között a budapesti Örkény István Színház Arturo Ui feltartóztathatatlan felemelkedése, a fővárosi Maladype Színház Übü király, a Pécsi Nemzeti Színház Az elveszett levél, az egri Gárdonyi Géza Színház Csörgess meg!, a Szegedi Nemzeti Színház Háztűznéző és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata The Beach című előadása is. A szerzők között hét kortárs író van; négy darab szerzője magyar, Vinnai András kettőt is jegyez.

“A stúdió- és kamara-előadásokra a jegyárusítás kezdete után egy óra alatt elfogytak a jegyek, a nagyszínházi produkciók esetében a belépők 90 százaléka kelt eddig el” – emelte ki a magyar színházi élet legnagyobb eseményeként számon tartott fesztivál népszerűsége kapcsán Simon István. A fesztivált idén is számos társművészeti program egészíti ki: összesen 173 rendezvény lesz 650 fellépővel, az idei díszvendég Béres Ilona színművész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik