Kultúra

Sebestyén Márta kapja az UNESCO Művész a békéért címet

Eddig olyan világhírű művészek kapták meg a címet, mint például Céline Dion kanadai énekes vagy Scott Momaday indián-amerikai író, költő.

Sebestyén Márta énekesnőnek ítélte oda az UNESCO Művész a békéért kitüntető címet a párizsi székhelyű szervezet. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) elismerését fennállása óta először kapja magyar művész.

A magyar művész évtizedek óta a magyar népzenét és a Kárpát-medence zenei örökségét képviseli a legmagasabb művészi színvonalon és elkötelezett híve a magyar kultúra és a világ kultúrái közötti párbeszédnek.

Az UNESCO Művész a békéért cím tulajdonosa egyrészt eddigi jelentős nemzetközi, az UNESCO szellemiségével egybecsengő kiemelkedő munkájáért kapja a címet, másrészt felkérést kap arra, hogy a kultúrák közötti párbeszéd, a kulturális sokszínűség eszméjét saját megjelenésein keresztül hangsúlyosan képviselje a világban.

Az 1955 óta működő program fennállása óta olyan világhírű művészek kapták meg a címet, mint például Céline Dion kanadai énekes, Marisa Berenson amerikai-olasz színésznő, Shirley Bassey brit énekes-színész vagy Scott Momaday indián-amerikai író, költő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik