Kultúra

A szentendrei skanzent is elérte a vihar

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum azonnali pénzügyi segítségért folyamodik a kulturális tárcához, hogy minél hamarabb kijavíthassák a vihar okozta károkat.

Az elmúlt napok viharai a közel 60 hektáron elterülő skanzenben is komoly károkat okoztak. Tetőket rongált meg és fákat döntött ki az erős szél, kilépett medréből a Sztaravoda-patak, maga alá temetve néhány átjárót és a skanzenvasút töltésének egy szakaszát.

A május a Skanzen egyik leglátogatottabb hónapja, ezért válságértekezletet hívtak össze a helyzet megoldására. Azon dolgoznak, hogy az önerőből helyrehozható károkat minél hamarabb kijavítsák. Az összedőlt szervizhíd és a skanzenvasút pillanatnyilag levegőben lógó szakaszán a töltés újraépítéséhez viszont nagyobb anyagi forrásra van szükség, ezért fordulnak a kulturális tárcához segítségért.

Az első felmérések alapján a múzeum vezetősége úgy döntött, hogy nem törlik el a hétvégi pünkösdi játékok fesztivált. A veszélyes területet lezárták a látogatók elől, és a fesztivál programjait az ép tájegységekben rendezik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik