Kultúra

Tiesto Budapesten

A világ egyik legismertebb és legsikeresebb DJ-je Kaleidoscope World Tour című fellépéssorozatával ismét hazánkba látogat május 22-én.

A lemezeket a Hungexpo G pavilonjában pakoló holland sztár Tijs Michiel Verwest néven látta meg a napvilágot 1969-ben. Pályafutása kezdetén acid house-t játszott, majd a kilencvenes években áttért a trance-re, és azóta sikert sikerre halmoz. Eddig négy nagylemeze látott napvilágot, az összes rangos rendezvényen és helyszínen játszott a Love Parade-től Ibizáig, több ízben megválasztották a világ legjobb DJ-jének, és számos téren első volt a műfajában.

Hogy csak néhány dolgot emeljünk ki: az ő nevéhez köthető az első house track (jelesül a Delerium Silence című számának remixe), amit nappal játszottak az amerikai rádiók, ő volt az első DJ, aki ezrek és tízezrek előtt zenélt stadionokban, és 2004-ben, Athénben elsőként lépett fel olimpiai nyitóünnepségen is. A Dance4Life alapítvány nagyköveteként is ismert sztár bulijára 6900 és 30 000 forint közötti árakon lehet belépőt váltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik