Kultúra

Háromnapos metálfesztivál Csillebércen

Hazai állomása is lesz a több közép-európai országban megrendezésre kerülő Metalfest Open Air fesztiválsorozatnak. A háromnapos bulit a pünkösdi hétvégén tartják Csillebércen.

A május 21-től 23-ig tartó rendezvényen közel 80 külföldi és hazai metálzenekar vállalta a fellépést, köztük sokadszor visszatérő és hazánkban most debütáló együttesek is. A legnagyobb nevek között ott van az amerikai keményzene egyik legnépszerűbb csapata, a Lamb of God, az európai heavy metal színtér nagyjai közé tartozó Sonata Arctica és Hammerfall, valamint a frissen igazolt magyar gitárossal színpadra lépő seattle-i power metal zenekar, a Nevermore is.

A fesztiválon képviselteti magát az elmúlt években példátlanul népszerűvé vált finn folkmetál-színtér is a Korpiklaani, illetve a Finntroll révén, és a klasszikus thrash metal híveinek is lesz miért kilátogatni, hiszen koncertet ad a San Francisco-i Death Angel is. Természetesen az igazán szélsőséges keményzene nagyjai sem maradnak távol: a lengyel Vader és az amerikai Deicide a death metal, a svéd Marduk és a legendás Bathory dalait játszó alkalmi all-star formáció, a Twilight of the Gods pedig a black metal rajongóinak teszi izgalmassá a műsort. A három színpadon zajló programban ezen felül számos hazai banda is felbukkan, köztük például a Nevergreen, a Kalapács, a Vale of Tears, a Stereochrist vagy az I Divine.

A háromnapos buli alatt az egykori úttörőtábor területén házakban és sátrakban is lehetőség nyílik megszállni, az elmúlt napok viharai miatt pedig a szervezők a nagyszínpadot is fedél alá költöztették, így az időjárás sem szólhat bele a műsorba. A rendezvényre bérletek elővételben 12990, a helyszínen 14999, napijegyek elővételben 7990, a helyszínen 8999 forintért kaphatók.

Kapcsolódó link:
A rendezvény honlapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik