Kultúra

Meghalt Ronnie James Dio

Életének 67. évében elhunyt Ronnie James Dio. A Rainbow-ban ás a Black Sabbath-ban is megfordult énekes tavaly november óta harcolt a gyomorrákkal.

Az egyik leghíresebb heavy metal frontember 1957-ben kezdte karrierjét, de szélesebb körben csak a hetvenes évek közepén lett ismert, amikor a Deep Purple-ből kilépő Ritchie Blackmore elhívta az Elf nevű csapatból, hogy legyen a Rainbow énekese. Az együttes elhagyása után a Black Sabbath-ban váltotta Ozzy Osbourne-t, majd két sikeres album után onnan is távozott, és szólópályára lépett.

Dio néven egészen a közelmúltig készített lemezeket, emellett a Black Sabbath-ba is visszatért kétszer – első ízben a kilencvenes évek elején, másodszor pedig 2006-ban, amikortól már Heaven & Hell néven zenéltek régi társaival.

A páratlan hangja mellett fantasy-jellegű dalszövegeiről is ismert Dio még a közelmúltban is ezzel a zenekarral volt elfoglalt. Nyárra európai turnét terveztek, ezt azonban két hete lemondták a számos kemoterápiás kezelésen átesett énekes egészségi állapotára hivatkozva.

Halálát menedzsereként is dolgozó felesége, Wendy jelentette be, aki azt is elmondta: férje rengeteg családtagtól, rokontól, baráttól el tudott búcsúzni, mielőtt elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik