Kultúra

A Vasember a sláger Amerikában

A Vasember újabb kalandja maradt a sláger az észak-amerikai mozikban, a képregényhőst még az új Robin Hood sem tudta leszorítani a hétvégi kasszasikerlista csúcsáról.

A Vasember 2. második hete vezeti az észak-amerikai boxoffice-listát: a péntektől vasárnapig számolt előzetes becslések szerint újabb 53 millió dollárért (12 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A hazai bevétel így túllépte a 212 millió dollárt (48 milliárd forintot). A Paramount forgalmazta produkció a világ többi táján is szépen szerepelt: 84 millió dollárt (19 milliárd forintot) kasszírozott. A Robert Downey jr. alakította szuperhős eddig összesen 457 millió dollárt (közel 104 milliárd forintot) keresett a mozipénztáraknál.

A Russell Crowe címszereplésével készült Robin Hood csak az észak-amerikai lista második helyét tudta megszerezni 37,1 millió dolláros (8,4 milliárd forintos) jegyeladással. Ridley Scott a számtalanszor feldolgozott legenda előzményeit mutatta be a hét végén debütált új filmjében. A nottinghami hősről szóló kalandfilm ugyanakkor 74 millió dollárt (16,7 milliárd forintot) keresett a világ többi országában, ezzel bemutatása első hétvégéjén globális összbevétele máris meghaladta a 111 millió dolláros bevételt.

Az amerikai listán a Levelek Júliának című romantikus dráma lett a harmadik 13,5 milliós (3 milliárd forintos) jegyeladással, a Queen Latifah-val forgatott Just Wright című románc a negyedik 8,5 millióval (2 milliárd forinttal) és az Így neveld a sárkányodat című 3D-s mesefilm az ötödik 5,1 millió dollárral (1,1 milliárd forinttal).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik