Kultúra

Nincs zene a Pulp-énekes új albumán

A vidék hangjait adta ki lemezen Jarvis Cocker.

A Pulp egykori frontembere a brit National Trust megbízásából készített egy 13 tracket tartalmazó jótékonysági albumot. A kiadvány nem tartalmaz zenét, kizárólag a vidék hangjait.

Jarvis Cockert a National Trust, vagyis a britek örökségvédelmi intézménye kérte fel arra, hogy készítsen lemezt az ország nemzeti örökségei közé számító tájak, épületek hangjaiból. Az elkészült album nem tartalmaz zenét, kizárólag a Cocker által felkeresett helyszínek zajai hallhatóak rajta: madárhangok, gépek zajai, hullámok, léptek és különböző tárgyak zörejei alkotják az anyagot.

Cocker szerint a lemezt meghallgatva az ember rövid időre azokon a helyeken érezheti magát, ahol a felvételek készültek, ezért elalváshoz, relaxáláshoz érdemes hallgatni az albumot.

“Felüdülés a fülnek ez a lemez. Ezt nem odafigyelve kell hallgatni, mint egy zenei albumot, hanem a háttérben, relaxáláshoz, vagy elmélkedéshez. Fél óra alatt az ember bejárhatja az örökségvédelem alá tartozó helyeket az országban” – mondta Cocker, míg a National Trust egyik igazgatója úgy fogalmazott: ha a rock’n’roll a város hangja, akkor ez a korong a vidék hangja, a legtökéletesebb “chill out” album.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik