Kultúra

Vámpírnevek újszülötteknek

Az Alkonyat-széria sikerével robbanásszerűen megugrott a szereplőkről elnevezett csecsemők száma.

Az amerikai Social Security Administration a legnépszerűbb újszülött neveket tartalmazó éves listájában olyan patinás nevek bukkantak fel, mint a Cullen vagy az Edward – írja a New York Times.

Cullen ugyanis a vezetékneve a jóképű Edward nevű vámpírnak, aki a Stephenie Meyer bestseller regényéből készült Alkonyat filmek sztárjaként döbbenetes népszerűségre tett szert. A listában a Cullen név 485 alkalommal fordult elő. A legnépszerűbb férfinévnek a Jacob bizonyult, amely örök kedvenc, de a filmben is felbukkan: Edward nagy ellenfele Jacob Black. A vérfarkas Jacob és a vámpír Edward szíve ráadásul ugyanazért a lányért dobog, Isabelláért, akinek neve természetesen a női szekció legnépszerűbbje lett, s még rövidített alakja, a Bella is 58 alkalommal szerepelt a listán.

A mérleg tehát: 4,1 millió amerikai babából 22 ezer kapta az Isabella nevet, és közel 21 ezer lett Jacob. A szervezet szóvivője megjegyezte, hogy ez utóbbi 11 éve a legnépszerűbb név, így könnyen lehet, hogy a sikerregény szerzője, Meyer figyelemmel kísérte a trendet, és tudatosan választotta ezt a nevet egyik szereplőjének.

Az Alkonyat-széria következő részének előzetese


Ajánlott videó

Olvasói sztorik