Kultúra

Kortárs táncfesztivál uniós segítséggel

Május 6. és 10. között újra L1 Kortárs Táncfesztivál a Bakelit Multi Art Centerben és a Gödörben.

Már kilencedik éve rendezik meg az L1 Kortárs Táncfesztivált – teret és helyet adva a magyar és külföldi alkotóknak, és sokszor a társművészeteknek is. A fesztivál idén május 6. és 10. között vár mindenkit a Bakelit Multi Art Centerbe és a Gödör Spicc színpadához..

A MU Színház 2002-ben kérte fel először a társulást egy tíznapos táncfesztivál megszervezésére, ahol prezentálni tudják előző évi darabjaikat és új bemutatóval is jelentkeznek.

Az első alkalom sikere után a kezdeményezés folytatódott. A fesztivál legnagyobb újítása 2009-ben volt, amikor nemcsak L1-tagok munkáit vonultatták fel, hanem mindazokét is, akik kül- vagy belföldi fellépéseik során partnereik voltak, és akikről szeretnék, ha az itthoni nézők is megismernék őket. Akad közöttük, aki az L1 ösztöndíjasa (rezidense), aki előadásait – részben vagy egészben – náluk készítette, illetve aki előadásával, gondolataival annyira közel áll a társuláshoz, hogy feltétlenül teret szeretnének neki adni.

2010-ben egy európai uniós együttműködés keretében a Development of New Art (DNA) égisze alatt szervezik meg a fesztivált, és a partnerországokból, Csehországból, Dániából, Lengyelországból, Szlovákiából és Szlovéniából hívják meg a programok résztvevőit.

Ajánlott link:
Idén is lesz L1 Kortárs Táncfesztivál (kultura.hu)
A fesztivál weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik