Kultúra

Új képzőművészeti fesztivál lesz májusban Szegeden

Új fesztivállal búcsúztatja a tavaszt idén Szeged: a május második felére szervezett, hagyományteremtőnek szánt SzegedArt a képzőművészetek fesztiválja lesz.

Mint azt Tandi Lajos, a SzegedArt kurátora a rendezvényt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a tíznapos fesztivál, amelyen Szeged hazai és nemzetközi testvérvárosainak képviselői is bemutatkoznak, a belváros számos helyszínén egyszerre zajlik majd.

A SzegedArt egy nemzetközi művészettörténeti konferenciával indul május 14-én. Ezzel egy időben gigantikus festményekből nyílik kiállítás a város szívében, a Kárász utcán, az óriási alkotásokat a hónap végéig láthatják majd az érdeklődők.

A fesztiválon átadják a Szegedi Képzőművészetért díjat is. A május 14-től 24-ig tartó időszak alatt tart majd a XIII. Táblaképfestészeti Biennále, a Dóm téren pedig szoborkiállítást rendeznek: az árkádok boltívei alatt hetvenöt kortárs művész és tudós portréját láthatják az érdeklődők.

A programsorozat részeként koncertek, aszfaltrajzverseny, bábrevü és toronyzene, filmvetítések, emléktáblaavatás és más színes események várják az érdeklődőket, akik a felsoroltakon túl az arcképfestők, karikaturisták és természetben festők munkájával is megismerhetnek majd a SzegedArt fesztiválon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik