Kultúra

Ismét látható a torinói lepel

A várakozások szerint több mint kétmillió ember látogat el a torinói katedrálisba, hogy megnézze a szombattól ott kiállított torinói leplet.

Sok hívő szerint Jézus testének lenyomata látható a négyméteres vászondarabon, amelyet a hagyomány szerint temetésekor terítettek rá. Eredetiségét azonban sokan vitatják.

A híres leplet egy évtized után nézhetik meg a hívők a torinói Keresztelő Szent János katedrálisban. A várakozások szerint kétmillió ember fogja megnézni az ereklyét, az elkövetkező hat hét alatt.

A katedrális körül egy nagy területet kordonokkal zártak le, és önkéntes segítők hada áll a látogatók rendelkezésére. A városi hatóságok ideiglenes parkolókat alakítottak ki a zarándokokat szállító buszoknak, és egy egész sátorvárost létesítettek a turisták ellátására.

A 2002-ben restaurált leplet utoljára 2000-ben láthatta a nagyközönség. Azóta a torinói katedrális látogatói csak egy másolatot tudtak megnézni.

XVI.Benedek pápa május másodikán hajt fejet a lepel előtt. Az ereklyét május 23-áig lehet megtekinteni. Minden látogató legfeljebb öt percet tölthet majd el a lepel előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik