Kultúra

Magyar grafikus alkotása az UNESCO kiállításán

Paraszkay György grafikusművész alkotását is kiállítják az UNESCO székházában a Kulturális Sokszínűség Nemzetközi Fesztiválján. A kiállításra 1000 grafika közül harmincat válogattak be.

2010 a Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Éve az UNESCO naptárában. Az eseménysorozat célja a kulturális sokszínűség védelme és terjesztése, népszerűsítéséért pedig az UNESCO plakátpályázatot írt ki “Culture Counts” címmel.

A pályázatra 82 országból több mint ezer alkotás érkezett be, a szervezők ezek közül 30 munkát választottak ki, hogy a májusban az UNESCO székházában megrendezendő Kulturális Sokszínűség Nemzetközi Fesztiválja keretében kiállítsák őket. A kihirdetett győztes munkák között van Paraszkay György grafikus “Say Yes to Tolerance” című plakátja is.

Az UNESCO a sokszínűség és a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése céljából meghirdetett, egész éves programjának naptárába négy magyarországi esemény is bekerült. A kőszegi Társadalomtudományok és Európai Tanulmányok Intézetének 15. Nyári Egyetemi kurzusa, a budapesti Kortárs Drámafesztivál és a balatonfüredi Salvatore Quasimodo költőverseny mellett a naptárban szerepel a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum által támogatott EuroMed zenei fesztivál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik