Foci

Bajnok a Milan

Az AC Milan együttese két fordulóval a bajnokság vége előtt megnyerte a Serie A küzdelmeit, miután szombaton Rómában ikszelt.

Az első félidőben a Farkasok játszottak jobban, Mirko Vucinic pedig a vezetést is megszerezhette volna egy ízben, azonban Christian Abbiatti bravúrral hárítani tudta a montenegrói próbálkozását.

A második játékrészben Robinho a kapufát találta el, ezzel megadva az alaphangot a Milan későbbi fölényének, ugyanakkor a vendégek nem szakadtak meg a gólszerzésért, mivel nekik a döntetlen is elég volt a bajnoki címhez.

A Romában már nem volt meg az erő, hogy nyerőt húzzon, így a lombard klub fennállása 18. Scudettóját zsebelte be, egyszersmind megszakítva a városi rivális ötéves hegemóniáját. Az Inter hátránya kilenc pont a Milan mögött, ezt ugyan be tudnák hozni a fekete-kékek (rájuk még hátom meccs vár), az egymás elleni eredmény azonban a Rossonerinek kedvez.

Kora este az eltiltott Rudolf Gergelyt nélkülöző, már korábban kiesett Bari 2-1-re kikapott Palermóban.

Ma az is eldőlt, hogy a Siena és az Atalanta mindössze egy évet vesztegelt a Serie B-ben, ez a két csapat ugyanis kiharcolta a feljutást a másodosztályból.

Eredmény – Serie A, 36. forduló
Roma – Milan 0-0 (0-0)
Palermo – Bari 2-1 (1-1)
gólok:
Miccoli (39.), Bovo (53.) illetve Bentivoglio (7.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik