Foci

Örömfoci és kiütés Manchesterben

Hiába volt tartalékos a Manchester United, így is 4-1-re verte a Schalkét a Bajnokok Ligája elődöntőjének második mérkőzésén, így könnyen jutott a Barcelona elleni döntőbe.

Sir Alex Ferguson együttes Chelsea elleni hétvégi rangadó miatt elég tartalékosan lépett pályára szerdán (az első felvonást 2-0-ra nyerték az angolok), így az első félidő elején úgy tűnt, a német gárda nekikezdhet hátránya ledolgozásához, a helyzetek azonban elmaradtak.

A 26. percben aztán megszerezte a vezetést a United, egy eladott labda után két passz kellett a manchesterieknek ahhoz, hogy ziccerbe hozzák Antonio Valenciát, a szélső pedig higgadtan gurított Neuer mellett a hálóba. Az odavágón bravúrt bravúrra halmozó hálóőr a 31. percben is maga mögül volt kénytelen előkaparni a lasztit, Gibson lapos lövését úgy tűnt védeni tudja, a játékszer azonban felpattant a kezéről a kapufára, onnan pedig a hálóba pottyant.

Kisvártatva a Schalke is kihasznált egy védelmi megingást, Jurado lőtt a rövid alsóba, de a Vörös Ördögöknek erre is lehetett volna válasza, Valencia ültette le Neuert egy szép csellel, lövését azonban a gólvonalról vágta ki az egyik védő.

A találkozót egyébként a helyszínen tekintette meg Pep Guardiola, a másik elődöntőben a Real Madridot búcsúztató Barcelona vezetőedzője, azt mindenképpen elkönyvelhette, hogy nem ilyen összeállítású Manchester ellen kell majd felkészíteni övéit.

A meccs góljai:

A második félidőre Ralf Rangnick újabb támadót küldött fel a pályára Edu személyében, sokra azonban nem ment ezzel a Schalke, a Manchester magabiztosan gurítgatott, majd mikor már három támadóval rohamoztak a németek, Anderson zörgette meg a hálót, 3-1-re módosítva az eredményt.

A brazil középpályás nem sokkal később Berbatov passzát is értékesítette, kiütés szaga lett a mérkőzésnek.

Az utolsó percek szép csendben csordogáltak le, a Manchester United pedig kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel ejtette ki a Bajnokok Ligája idei kiírásának meglepetéscsapatát, a Schalke 04-et.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő – visszavágó
Manchester, Old Trafford, 75 957 néző, Vezette: Pedro Proenca (portugál)
Manchester United – Schalke 04 4-1 (2-1)
Manchester United: van der Sar – O’Shea, Evans, Smalling, Rafael (Evra, 60.) – Anderson, Scholes (Fletcher, 73.), Gibson – Nani, Berbatov (Owen, 77.), Valencia Vezetőedző: Sir Alex Ferguson
Schalke 04: Neuer – Escudero, Metzelder, Howedes (Huntelaar, 70.), Uchida – Jurado, Papdopoulos – Draxler, Baumjohann (Edu, a szünetben), Farfán (Matip) – Raúl Vezetőedző: Ralf Rangnick
Gólszerző: Valencia (26.), Gibson (31.), Anderson (72., 76.) illetve Jurado (35.)
Sárga lap: Gibson (37.), Scholes (38.), Anderson (42.) illetve Escudero (58.)
Piros lap:
Továbbjutott a Manchester United, 6-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik