Foci

Kilencgólos rangadót nyert a Real

José Mourinho alakulata 6-3-ra diadalmaskodott Valenciában, a spanyol bajnokság 33. fordulójának nyitómeccsén.

Nagyszerű élményeket idézhetett a Real Madrid játékosai számára a valenciai Mestalla stadion, hiszen szerdán ott nyerték meg a spanyol Király Kupát a Barcelona ellen, most pedig a tabella harmadik helyén álló házigazdák ellen küzdöttek meg bajnoki mérkőzésen.

A királyi gárda szenzációs első félidőt produkált, először a francia Karim Benzema vette be a hazai kaput a 22. percben, majd egy nagy védelmi hiba után Gonzalo Higuain is betalált. A két támadó készítette elő a harmadik találatot is, ekkor Kaká volt a gólszerző egy tetszetős akció végén.

A szünet előtt Higuain ismét mattolta a valenciai védelmet, négygólos előnnyel vonultak pihenni a szerdai BL-elődöntőre is készülő vendégek.

A folytatásban ismét kapitulált a Valencia, ezúttal Kaká szolgálta ki Higuaint, az argentin támadó ezzel már harmadik találatát szerezte. Csúfos vereség nézett ki a hazaiaknak, Soldado legalább szépíteni tudott, de két percre rá Kaká megint gólt szerzett, 1-6 volt ekkor az állás.

Az utolsó tíz percben Jonas, majd Alba kozmetikázott az eredményen, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát. A Real Madrid 6-3-as győzelme után ismét boldogan hagyhatta el a Mestallát, így a Barca meccse előtt öt ponttal vannak lemaradva a vezető pozíciótól.

Eredmény:

Valencia – Real Madrid 3-6 (0-4)
gólszerzők: Soldado (60.), Jonas (81.), Alba (85.) illetve Benzema (23.), Higuain (31., 42., 53.), Kaká (39., 62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik