Foci

Barca-veréssel kupagyőztes a Real

Parázs hangulatú csatában a Real Madrid hosszabbítás után, Ronaldo fejesgóljával győzte le a Barcát a spanyol Király Kupa döntőjében.

A négy találkozót magába foglaló El Clásico-maraton második felvonását Valenciában rendezték, itt dőlt el a Copa del Rey, azaz a Király Kupa sorsa a két spanyol gigász között. A csapatokat Puskás Ferenc dédunokája, Ane De Juan Damborena és Kubala László unokája, Ferenc László Kubala Vargas vezette fel a pályára.

A mérkőzés első félideje leginkább a kakaskodások miatt maradt emlékezetes, a szombati bajnoki rangadóhoz hasonlóan ezúttal sem láthattunk túlságosan tetszetős játékot, természetesen a várakozásokhoz viszonyítva.

A két csapat játékosai meglehetősen feszült hangulatban csaptak össze egymással, a Barcelonának ez a játékán is alaposan meglátszott, az első játékrészben komoly helyzetet sem tudtak kialakítani.

José Mourinho együttesének oldalán több lehetőség adódott, a legnagyobb pont az első félidő vége előtt egy perccel, amikor Pepe a kapufára fejelt egy beadást.

A folytatásban fordult a kocka, Pep Guardiola csapata magára talált, és átvette az irányítást. Először Pedro távoli lövése jelezte, hogy a katalánok összekapták magukat, majd ő volt az, aki a 69. percben a kapuba is betalált, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a gólt.

Az állandósuló Barca-fölény jelezte, hogy Messiék már a rendes játékidőben eldöntenék a Király Kupa sorsát, de képtelenek voltak gólt szerezni. A 90. percben a Real belőhette volna a győzelmet jelentő találatot, Di María lövését hatalmas bravúrral tornázta ki Pinto, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban jött a hidegzuhany a katalánok hívei számára: a 103. percben Di María kanyarított középre, Cristiano Ronaldo fejesével szemben már tehetetlen volt a Barca kapusa, a királyi gárda megszerezte a vezetést.

A Realnak innentől kezdve nem volt sürgős, a Barcelona támadásaiból pedig meglepő módon az ötlet hiányzott. A végén még Adebayor, majd a kipattanóból Ronaldo duplázhatta volna meg az előnyt, újabb gól nem született, viszont ez már túlzottan nem hatotta meg a fővárosiakat.

Mint ahogy az sem, hogy a 121. percben Di Maríát második sárgája után kiállították, hiszen ez sem változtatott azon, hogy a Real Madrid 1993 után újra megnyerte a Király Kupát.

Eredmény – Spanyol Király Kupa, döntő

Valencia, Mestalla, 55 000 néző, Vezette: Undiano Mallenco

Barcelona – Real Madrid 0-1 (0-0) – hosszabbítás után

Barcelona: Pinto – D. Alves, Mascherano, Piqué, Adriano (Maxwell 118.) – Xavi, Busquets (Keita, 108.), Iniesta – Pedro, Messi, Villa (Afellay, 105.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho (Garay, 120.), Marcelo – Khedira (Granero, 104.), Pepe, Xabi Alonso – Di María, C. Ronaldo, Özil (Adebayor, 70.). Vezetőedző: José Mourinho

Gólszerző: C. Ronaldo (103.)
Sárga lap: Pedro (33.), Messi (63.), Adriano (117.) illetve Pepe (25.), Xabi Alonso (58.), Adebayor (73.), Di María (85.)
Piros lap: Di María (121.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik