Foci

A Milan elintézte Laczkóékat, kikapott az Inter is

Felemás milánói mérleg a szombati bajnokikon: kikapott az Inter Parmában, a Milan viszont magabiztosan nyert a Sampdoria ellen.

Két magyar is a kezdőben kapott helyet a Sampdoriában Laczkó Zsolt és Koman Vladimir személyében (végig is játszották a meccset), de a genovaiak simán kikaptak a San Sirróban a piros-feketéktől. Ez volt a papírforma is, hiszen a milánóiak listavezetők a bajnokságban, menetelnek az arany felé.

Seedorf a 20. percben kezdte a gólgyártást, Cassano az 54. percben egy kezezésért ítélt büntetőt értékesített, majd Robinho fejjel vette be a Sampdoria kapuját a 62. percben.
Egy másik esemény is örömmel töltötte el a hazai híveket, hiszen a 76. percben beállt Andrea Pirlo, aki legutóbb december végén lépett pályára bajnokin.

Vereségével a Sampdoria tovább nehezítette saját helyzetét, „szépen halad” a kiesés felé.

A találkozó összefoglalója:

Nem járt jobban a Sampnál az Internazionale sem, ők a Parma ellen véreztek el. A hét közben a Bajnokok Ligájában a Schalke ellenében kettős vereséggel búcsúzó címvédő Sebastian Giovinco góljával került hátrányba a meccs 35. percében. A Parma játékosának (a Juventusból érkezett) ez volt a 6. gólja ebben a szezonban.

Giovinco gólja jelentette a vezetést:

A kék-feketék nem tudtak érdemben beleszólni a mérkőzés alakulásába, asszisztáltak a hazaiak győzelméhez, akik Amauri (egy másik egykori Juventus-focista) 86. percben lőtt góljával bebiztosították sikerüket.

Amauri pazar találata:

Az Inter lépéshátrányba került az ezüstéremért folyó harcban, hiszen a Napolival szemben eleve két pont volt a hátrányuk. Ha a nápolyiak megverik vasárnap az Udinését, öt pontra elhúznak Leonardóéktól.

Eredmények, olasz bajnokság:

AC Milan – Sampdoria 3-0 (1-0)
gólok:
Seedorf (20.), Cassano (54., 11-esből), Robinho (62.)

Parma – Internazionale 2-0 (1-0)
gól:
Giovinco (35.), Amauri (86.)

A Roma-Palermo (2-3) mérkőzésről itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik