Foci

Nem rögeszme a Chelsea-nél a BL

A Manchester United a Chelsea-t fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a hazaiak 1-0-ra nyerték az első mérkőzést.

A Manchester United és a Chelsea negyeddöntőjének első, londoni felvonásán Wayne Rooney volt a nyerőember, aki Ryan Giggs remek passza után a kapufa segítségével juttatta előnybe együttesét.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere azzal vezette fel a keddi összecsapást, hogy övéi fantasztikus szezont produkálnak, ráadásul emberi nagyságukról is tanúbizonyságot tettek, Anderson, Valencia és Ferdinand is súlyos sérülés után tért vissza, hogy segítse a csapatot céljai elérésében.

„Az első mérkőzésen Wayne Rooney fantasztikusan játszott, a támadás mellett védekező feladatokat is adtunk neki, ezeket maradéktalanul ellátta. Jó az egyensúlya, van ereje, sebessége és érzékes a taktikai elemekhez, azaz minden megvan ebben a fiúban, amit a fociról tudni kell. A Bajnokok Ligája már-már egy megszállottsága a Chelsea-nek, nem hiába vették meg Fernando Torrest, a tulajdonosuk nem hiába költi a pénzét. Ez ugyanakkor egy összetett sorozat, ahol csak a legjobbak érhetnek a csúcsra, elég csak megnézni a Barcelona és a Real Madrid játékát. Ők játsszák majd az elődöntőt, fantasztikus fociélmény lesz” – kanyarodott el más pályákra a skót szakember.

Carlo Ancelotti, a Chelsea vezetőedzője szerint a labdarúgásban az a szép, hogy mindig vehetsz revánsot, márpedig a londoniak erre készülnek az Old Traffordon.

„Nagyszerű emlékeink vannak a tavyali szezonból, amikor 2-1-re nyertünk itt, de ne törődjünk vele, az már a múlt. A Manchester jobban játszott az első mérkőzésen, ugyanakkor összességében nem érdemeltünk vereséget. Nem aggódom a visszavágó miatt, inkább örülök, hogy ekkora téttel bíró mérkőzéseken vagyok érdekelt, szeretném kihozni játékosaimból a legtöbbet. Nem fogunk egyből nekiesni a Unitednek, a mi játékunkhoz idő kell, higgadtak leszünk, mert ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy a Vörös Ördögök nagyon jók a kontraakciókban. Rooney a legveszélyesebb játékosuk, de csak miatta nem fogunk változtatni a taktikánkon” – mondta Carlo Ancelotti, majd Sir Alex felvetésére is reagált: „a BL nekünk nem a rögeszménk, hanem az álmunk. A negyeddöntőben játszunk és három mérkőzésünk van rá, hogy a döntőbe jussunk, csak mint a Unitednek. A 2008-as döntő elvesztése épp elég motivációt ad mindenkinek a kedd esti meccs előtt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik