Foci

A Liverpool lelépte a Cityt

A Vörösök már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát az angol bajnokság 32. fordulójának zárómeccsén.

Miután a Liverpool mellett a Manchester City sem túlzottan reménykedhet a bajnoki cím elhódításában, ráadásul mindketten kiestek az Európa Ligából is, a két sztárcsapat célja legfőképpen az európai kupaszereplést jelentő helyek elhódítása lehet. A City mindenképpen a Bajnokok Ligájára hajt, a Pool a hatodik helyen tizenegy pontra volt lemaradva tőlük a forduló előtt.

A mérkőzés előtt az 1989. április 15-én bekövetkezett, 96 halálos áldozatot követelő hillsborough-i stadionkatasztrófa áldozataira emlékeztek.

A hazaiaknál nem játszhatott a sérült csapatkapitány, Steven Gerrard, de Kenny Dalglish csapata nélküle is meglehetősen magabiztos volt. Olyannyira, hogy Suarez már a 6. percben megszerezhette volna a vezetést, Hart azonban nagyszerűen hárított. Nem sokkal később azonban már a City kapusa sem tudott mit tenni, Meireles lövését ugyan még blokkolták a védők, Carroll nagy erejű lapos bombája azonban már utat talált a kapuba.

Roberto Mancini gondjait súlyosbította, hogy Tévezt sérülés miatt le kellett cserélnie, Balotelli jött az argentin támadó helyére (a mérkőzés vége előtt őt is lehívta az olasz vezetőedző). Egyértelműen a Liverpool irányította a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye: miután a City védői képtelenek voltak felszabadítani a nyomás alól, Kuyt kilőtte a jobb alsó sarkot.

Ez még mindig nem volt elég: egy perccel a második találat után Carrol nyert meg fejpárbajt, ezzel már 3-0-ra vezettek a Vörösök.

A félidei állás egyben a végeredményt is jelentette, miután a második játékrészben már nem esett gól. A Liverpool győzelmével nyolc pontos távolságra van a Manchester Citytől, egyben a BL-szereplést jelentő pozíciótól.

Eredmény:

Liverpool – Manchester City 3-0 (3-0)
gólszerzők: Carroll (13., 35.) Kuyt (34.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik