Foci

Az ausztrálok legyőzték a németeket

Az ausztrál nemzeti tizenegy némi meglepetésre legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Németországot a keddi barátságos mérkőzésen.

Számolatlanul játszották a csapatok a barátságos meccseket kedden, a legérdekesebb eredmény azonban minden bizonnyal az auszik németek felett aratott 2-1-es idegenbeli győzelme. Ugyan Gomez révén még vezettek Joachim Löw fiai, a kenguruk a második félidőben két gyors góllal fordítani tudtak, és végül 2-1-el behúzták a meccset.

Németország a vb-elődöntő óta első vereségét szenvedte el.

Több nagycsapat is remizett, Anglia például Ghánával nem bírt, igaz úgy tűnt, hogy Andy Carroll első válogatottbeli gólja győzelmet érhet Fabio Capello legénységének, azonban az afrikai csapat kulcsfigurája, Asamoah Gyan az utolsó pillanatokban mattolta Hart kapust, 1-1 lett az összecsapás vége.

Franciaország Horvátországgal meccselt, azonban hiába Laurent Blanc fiainak minden igyekezete, a vendég védelem lehozta kapott gól nélkül a találkozót, így a publikum egy 0-0-át láthatott.

Ikszeltek az argentinok is, a dél-amerikai sztárcsapat Costa Ricával játszott gólnélküli döntetlent, a találkozót kihagyta Lionel Messi, a Barcelona fenoménja ugyanis lábsérülés, egészen pontosan izomhúzódás miatt maradt távol, Sergio Batista szövetségi kapitány ugyanis nem szeretett volna megkockáztatni egy komolyabb sérülést.

Olaszország Astori kiállítása ellenére is 2-0-ra nyert Ukrajnában, Rossi és Matri szállították a gólokat, Portugália pedig Ruben Micael duplájával verte a magyarok Eb-selejtező csoportjába tartozó finneket.

Eredmények:
Katar – Oroszország 1-1 (Kasola 4. ill. Pavljucsenko 34.)
Németország – Ausztrália 1-2 (Gomez 26. ill. Carney 61., Wilkshire 64. – 11-esből)
Ukrajna – Olaszország 0-2 (Rossi 27., Matri 81.)
Anglia – Ghána 1-1 (Carroll 43. ill. Gyan 90.)
Franciaország – Horvátország 0-0
Portugália – Finnország 2-0 (Ruben Micael 10., 71.)
USA – Paraguay 0-1 (Cardozo 18.)
Costa Rica – Argentína 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik