Foci

Anglia nyerte a szigetországi rangadót

Fabio Capello csapata két gyors gólnak köszönhetően magabiztosan nyert a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Már igen korán, a hetedik percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat, James Collins buktatta Ashley Youngot a tizenhatoson belül, a megítélt pontrúgást pedig Frank Lampard értékesítette, hamar előnybe került Anglia.

Kisvártatva újra a walesi hálóban táncolt a labda, Young szolgálta ki Darren Bentet, a támadó a hatoson belülről talált be, így szűk negyedóra után 2-0-ra vezetett a Háromoroszlános banda. Wales elég pocsékul játszott, így nem is sikerült faragnia hátrányából a szünetig.

Fordulás után is a vendégek domináltak, a hazaiaknak csak elvétve adódott lehetősége a gólszerzésre,ráadásul több szabálytalansággal tördelték a játékot, ennek rengeteg sárga lap lett a jutalma. A hajrában még Downing és Bellamy veszélyeztetett távolról, a vége azonban maradt a 0-2, ezzel Anglia pontszámban beérte, jobb gólkülönbségének köszönhetően pedig maga mögé szorította Montenegrót a csoportjában. Fabio Capello legénysége eddig veretlen a selejtezősorozatban.

Anglia és Wales szombaton századszor mérkőzött meg egymással.

Mindeközben az orosz válogatott nagy meglepetésre csak gólnélküli döntetlenre volt képes Örményországban,ennek ellenére továbbra is vezeti csoportját.

Eredmények:
Wales – Anglia 0-3 (Lampard 7. – 11-esből, Bent 14.)
Örményország – Oroszország 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik