Foci

A Lecce elintézte a Juventust

Meglepetés született az olasz labdarúgó bajnokság vasárnap kora délutáni találkozóján: kikapott a Juve.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a Juventus számára a matinémérkőzés a Lecce otthonában. Nem elég, hogy a 3., majd a 10. percben ziccert hibázott a kiscsapat, a második helyzetnél bravúrosan közbeavatkozó Buffont a 12. percben kiállították.

Abban a pillanatban ugyanis nem volt bravúros a mozdulata, hiszen a 16-oson kívül ütött bele a labdába. Del Neri, a Juve trénere meglepetésre Kraszicsot hozta le a pályáról, helyette állt be Storari a kapuba.

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. percben kapitulált is az új hálóőr, Mesbah ugrott ki a leshatárról (Aquilani beragadt), és a kapus lába között lőtt a hálóba – érett a meglepetés.

Még rosszabbul indult a második 45 perc, hiszen már a 3. percben növelte előnyét a Lecce, Bertolucci talált be közelről. Valamelyest visszajöttek a remények, amikor Vivest talpalásért kiállította Mezzani játékvezető.

A baj az volt a torinóiak szemszögéből, hogy a Lecce kiválóan játszott. Higgadtan, összeszedetten adogattak, miközben a Juve játékában nem sok elképzelés volt, még Del Piero beállását követően sem (Tonit váltotta a szünetben).

Eredmény, olasz bajnokság:

Lecce – Juventus 2-0 (1-0)
gól:
Mesbah (32.), Bertolucci (48.)
kiállítva: Vives (69.), illetve Buffon (12.)

Az Internazionale 1-0-s győzelméről itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik