Foci

A Tottenham idegenben verte a Milant

Meglepetéssel kezdődtek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői. A Spurs Milánóban nyert. Raul betalált Valenciában.

Kiválóan kezdett a Tottenham a Milan otthonában. Az Inter ellen a San Sirróban már bizonyító angol csapat magabiztos, precíz játékot mutatott be az első félidőben, amivel az olaszok nem tudtak mit kezdeni.

Harry Redknapp együttese már az olaszok térfelén megszerezte a labdát a Milantól, annak ellenére, hogy százalékosan a piros-feketék birtokolták többet a labdát.

Van der Vaart és Lennon is gólt lőhetett volna, de előbbi lövését védte Amelia, utóbbi meg keresztbelőtte a labdát a kapu előtt. A meccset egyébként Abbiati kezdte az olasz csapat kapujában, de őt a 18. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

A második félidőben pörgősebben játszott a Milan, a 65. percre már 6-4 volt a szögletarány a Milannak úgy, hogy félidőben ebben a tekintetben még 0-4 volt a meccs. Az már az első 45 percben is látszott, hogy a játékvezető engedi a kemény játékot, de a 60. percre kezdett kicsúszni a kezéből a találkozó.

Gattuso nemcsak a Tottenham csatárát, Crouchot lökte fel, hanem az angolok másodedzőjét is arrébb taszajtotta – lap nélkül. Később aztán besárgult Gattuso, ezért kihagyja a visszavágót.

A 80. percben aztán jött a még nagyobb hidegzuhany a hazaiaknak: Lennon száguldott el a jobb oldalon, egy az egyben vihette Yepesre, elment mellette, középre adott, ahol Crouch állt, ő pedig bepasszolta az üres kapuba a játékszert: 0-1!

Itt van a történelmi gól:

A 94. (!) percben Ibrahimovic ollózva lőtt a kapuba, de előtte ellökte Dawsont, így érvénytelen volt a gól, maradt a nagy-nagy meglepetés. A Tottenham nagyon higgadt játékkal győzött.

A másik meccsen a Valencia szerezte meg a vezetést a Schalke ellen, de ki más, mint a spanyol Raul egyenlített a spanyol csapat ellen. Nem dőlt el a továbbjutás!

Soldado vezető találata:

Raul egyenlítő találata:

Eredmények, Bajnokok Ligája:

Milan – Tottenham 0-1 (0-0)
gólok:
Crouch (80.)

Valencia – Schalke 04 1-1 (1-0)
gólok:
Soldado (17.), illetve Raul (64.)
kiállítva: Schmitz (Schalke, 91.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik