Foci

Japán csodát tett az Ázsia-kupán

Remek meccset vívott a 2022-ben vb-t rendező házigazda Japánnal a legnagyobb kontinens fő tornáján.

Igazán fordulatos volt az összacsapás, és majdnem meglepetés született – egy percen múlott. Alberto Zaccheroni, Japán szövetségi kapitánya sem hitte, hogy a 12. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, pedig így történt. Nem volt lesen egyébként a gólszerző.

A Dortmund gólvágója, Kagawa egyenlített a 27. percben, de a második féliődben ismét a hazaiak örülhettek, nem is akárhogyan, hiszen Yoshidát a játékvezető kiállította. Tudta a japán, hogy bűnös, a földön maradt, hátha megússza a lapot, de nem úszta, megkapta a második sárgát, teljesen jogosan.

A katariak a jobb oldalról jöhettek szabadrúgással, és azonnal ki is használták az emberelőnyt. Cesar a kapura tekerte a lasztit, a japán kapus nem számított erre a megoldásra.

A nézők pedig arra nem, hogy ezután meg tudja fordítani a meccset a távol-keleti együttes. A 70. percben Kagawa fordult le védőjéről és egyenlített, majd a dermedt katari védők mögött ugrott ki a kék támadás, középre került a labda, ott még belefért egy-két testcsel is, és Inoha az üres kapuba lőtt – mindezt a 90. percben tette.

Fantasztikus találkozón vívta ki a négy közé jutást Japán, Zaccheroni joggal örült a végén, alighanem nagy kő esett le a szívéről. Katar bizonyította, hogy csapata fejlődőképes, a szimpatikus vesztes szerepe jutott ezúttal neki – talán majd 2022-ben…

A másik mérkőzésen Bakaev a szünet után kétszer is beköszönt, így az üzbégek jutottak a négy közé.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény, Ázsia-kupa negyeddöntők:

Japán-Katar 3-2 (1-1)
gólok:
Kagawa (27., 70.), Inoha (90.), illetve Soria (12.), Cesar (63.)
kiállítva: Yoshida (62.)

Üzbegisztán – Jordánia 2-1
gólok:
Bakaev (47., 49.), illetve Yaseen (57.)

Az Ausztrália – Irak és a Koreai Köztársaság – Irán találkozókat szombaton rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik