Foci

Meglepetés: nem tudod nyerni a Real Madrid

Az Almeira a 60. percben megszerezte a vezetést a királyi gárda ellen, később Granero egyenlített, két pontot vesztettek Mourinhóék.

A forduló előtt két pont volt a hátránya a Real Madridnak a Barcelonával szemben, hiszen eddig csak egyetlen egy alkalommal kapott ki Jose Mourinho együttese, a Barcelonától (0-5). A katalánok a Herculestől kaptak ki, és ők egy, a madridiak kettő döntetlennel bírnak.

Jobb, ha leszögezzük, az Almeira a forduló előtt a 19., azaz utolsó előtti pozícióban tanyázott.

Az első félidőben Xabi Alonso sárga lapja mellett néhány veszélyes Real-támadástól eltekintve nem sok minden történt a vasárnap esti randevún.

A második játékrész 15. percében aztán majdnem 11-eshez jutott az Almeira. Csak azért nem lett bünti a vége, mert Sergio Ramosról ugyan lepattant M’Biami, a labda azonban eljutott Ulloáig, ő pedig kilőtte a bal alsó sarkot. 1-0, érett a hatalmas meglepetés.

Itt a vezető találat:

A 77. percben egy gyors madridi támadás végén Benzema készítette le a labdát a jobb oldalra, érkzett Granero és elemi erővel a kapuba lőtt (1-1).

Granero egyenlítő gólja:

Az egyenlítő gól után az Almeira minden szempontból szerette volna az időt húzni, és ez többé-kevésbé sikerült is neki. A Real elkeseredetten ment előre, Cristiano Ronaldo talán túl sokat dühöngött a támadások során, és Diego Alves kapus is remekül helyezkedett a beadásoknál.

A 93. percben szabadrúgáshoz jutott a real, Ronaldo állt a labda mögé. Első lövése kezet ért, de a 16-oson kívül, így ismételhetett a portugál: a második szabad vége óriási kapufa lett, majd a kipattanó labda szögletre pattant. Óriási feszültség volt a pályán, végül az Almeira kihúzta, a real elhullajtott két pontot.

A Valencia csak nagy nehezen gyűrte le a La Corunát, mert csak a második félidő végén kapcsolta be igazán a rakétákat. Ez az “akció” eredményes is volt: a 78. percben Mathieu, a 93. minutumban Hernandez talált be a vendégek kapujába.

A Valencia hajrában elért győzelme:

Eredmények, spanyol bajnokság:

Valencia – Deportivo La Coruna 2-0 (0-0)
gólok:
Mathieu (78.), Hernandez (93.)

Almeira – Real Madrid 1-1 (0-0)
gól:
Ulloa (60.), illetve Granero (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik