Foci

Hivatalos: Ronaldinho Rióba igazolt

Az AC Milantól távozó brazil labdazsonglőr a Flamengo együttesénél próbál szerencsét.

A fővárosi klub a hivatalos honlapján kürtölte világgá a hírt, mely szerint Ronaldinho három és fél évre kötelezte el magát a csapatnál.

A Flamengo hárommillió eurót fizetett a középpályás szolgálataiért a milánói piros-feketéknek, a 30 éves labdarúgó 130 ezer eurós heti fizetését pedig két befektető állja majd a jövőben.

Ronaldinho az őszi szezonban egyre kevesebb lehetőséget kapott a bajnoki címre törő Milanban, Massimiliano Allegri, a gárda új vezetőedzője nem volt rest kispadoztatni az aranylabdást. Sors akkor pecsételődött meg, amikor az olasz együttes leigazolta a Sampdoriától kiebrudalt Antonio Cassanót, ekkor jelezte, hogy távozna Milánóból.

A Flamengo, Palmeiras, Grémio (korábbi csapata) hármasból sokáig utóbbi tűnt végső befutónak, azonban nevelőklubja végül kiszállt a versenyfutásból, így a riói együttes lett a nyerő. Pár napig az a pletyka is járta, hogy a Blackburn Rovers is vinné Ronaldinhót, ő azonban haza szeretett volna térni.

Nem is olyan rég Adriano is a Flamengo játékosa volt, a balhés támadó a másik milánói csapatot, az Intert hagyta ott, 2009-ben brazil bajnoki címet szerzett a klub színeiben, most a Romát erősíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik