Foci

Kettős sikerrel ment tovább a Sevilla

A Sevilla együttese vette először sikerrel a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjét, a piros-fehérek a Málagát búcsúztatták.

Már az első összecsapáson nagy lépést tette a Sevilla a továbbjutás felé, azonban az 5-3-as eredmény a Málagának is nyitott egy kiskaput, a három idegenben lőtt góllal ugyanis lehetett volna mit kezdeni.

A szerdai, málagai visszavágón azonban semmi sem jött össze a hazaiaknak, a vendégek pedig a második felvonásban bedarálták ellenfelüket, Romaric, Perotti és Luis Fabiano lőtte a gólokat. Weligtont a 72. percben kiszórta a játékvezető miután begyűjtötte második sárgáját.

A Sevilla a Valencia – Villarreal (0-0) párharc győztesével meccsel majd a négy közé jutásért.

Mindeközben a Deportivo La Coruna megszenvedett a Córdobával, az idegenbeli 1-1 után a rendes játékidőben hasonló eredménnyel zártak a felek. A hajrában a másodosztályú ellenfél állt továbbjutásra, Arteaga góljára azonban Adrian büntetőből válaszolt, ráadásul Tena kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, az emberelőnyt pedig újfent a Depor csereként beálló csatára használta ki, harmadik találatával pedig végképp eldöntötte a meccset és a továbbjutást.

A La Coruna az Almería és a Mallorca (4-3) összecsapás továbbjutójával játszik majd.

Eredmények:
Málaga – Sevilla 0-3 (Romaric 51., Perotti 65., Luis Fabiano 90.)
Továbbjutott: a Sevilla 8-3-as összesítéssel.

Deportivo La Coruna 2-1 (Adriano 90., 102., 120. – a az elsőt és a harmadikat 11-esből ill. Arteaga 86.)
Tj.: Deportivo 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik