Foci

A FIFA lezártnak tekinti az ügyet

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem foglalkozik a BBC nagy leleplezésével.

A FIFA kedden kiadott közleményében leszögezi: az ISL-lel kapcsolatban a svájci hatóságok korábban már lefolytattak egy nyomozást, ezt pedig 2008. június 26-án lezárták, és egyetlen egy FIFA-tagot sem gyanúsítottak meg. A FIFA ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

Az elmúlt időszak történései zanzásítva: a BBC hétfőn bejelentette, hogy az este folyamán további három (korábban Amos Adamu, illetve Reynald Temarii bukott le – a szerk.) korrupt FIFA-tagot buktat le, ennek megfelelően a Panorama című műsorban a brazil Ricardo Teixeiráról, a paraguayi Nicolas Leozról és a kameruni Issa Hayatou-ról állították, hogy az ISL-en keresztül komolyabb pénzekhez jutottak.

Hayatou kapcsán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság – mivel NOB-tag is egyben – is vizsgálatot indít, Leozt pedig védelme alá vette a dél-amerikai szövetség (CONCACAF). Egy nemzetközi civilszerzvezet mindeközben azzal az ötlettel állt elő, hogy halasszák el a csütörtöki szavazást, melyen a 2018-as és a 2022-es világbajnokság helyszínéről döntenek.

Az ügynek minden bizonnyal lesz még folytatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik